Diumenge passat, 30 de novembre, vam tenir l'oportunitat de gaudir de les xerrades impartides per dones en la Jornada sobre Violència de Gènere i Generacions que va organitzar CERECUSOR. Tot un luxe poder comptar amb elles!

A les seves creacions sense paraules la imatge se sent, s'escolta, remou i revela profundes emocions. El moviment alentit i en bucle submergeix a l'espectador en un món interior, aprofundint en les experiències fonamentals de l'existència per a «despertar l'ànima». Les seves obres, d'una intensitat i una bellesa extraordinàries, són úniques i sempre commouen.

Una mostra del taller d'escriptura que vam realitzar durant el mes d'octubre d'aquest any 2019. Molt interessant i útil per a tots!

 

El passat 27 de juny. la Marimen Ayuso va realitzar una entrevista a Víctor Manuel Amela Bonilla, un conegut escriptor i periodista, expert en comunicació i televisió. Des de fa uns 30 anys, treballa al diari "La Vanguardia" a la secció d'entrevistes "La Contra".

A més a més, és col·laborador del programa "Arucitys", que actualment s'emet per la Sexta. 


Victor M. Amela va exposar una emocionant història familiar, que explica en el seu llibre "Yo pude salvar a Lorca", la seva última aportació al món de la literatura. En aquesta ocasió, el periodista explica com el seu avi matern, el pastor de Granada Manuel Bonilla, hauria pogut evitar la mort del poeta Federico García Lorca. La investigació històrica que ha realitzat aquest admirable escriptor i periodista, situa el seu avi a Granada el 14 d'agost de 1936, quan s'afilia com a voluntari a la Falange, igual que el poesta Luis Rosales, amic de Lorca, el qual va tenir al poeta ocult a casa seva durant set dies abans de que l'afusellessin. 

Amela ha fet un enorme exercici d'investigació, documentació i crítica d'un dels successos més tràgics de la història de la guerra civil espanyola. També ha redescobert a un dels millors poetes, Federico Garcia Lorca, el qual expressa una vertadera admiració. 

Ernesto Ventós, Nasevo, va venir el 13 de juny a CERECUSOR per oferir una conferència sobre el seu treball i el procés científic i creatiu de l'elaboració de perfums.

Ha estat una conferència molt interessant i volem agrair-li que hagi compartit el seu treball amb els socis i sòcies de l'entitat.

 

Dijous 30 de maig, es va realitzar una xerrada de l'empresa comunicats, que ofereix serveis d'interpretació Online. Es va exposar les característiques d'aquest sistema de comunicació i llocs on aquesta implantada, per facilitar la comunicació de les persones sordes en les gestions especifiques de la seva vida diària.

El passat dia 30, la Comissió de gent gran va organitzar:

Una visita a l'antiga fabrica de seda per conèixer la seva interessant història que comença en les primeres dècades del segle XX, i que van significar la consolidació de la Sedeta com a fàbrica tèxtil.

Després es va preparar un dinar per a 40 persones, a la seu del CRC, a càrrec d'Encarna Muñoz amb la col·laboració de M. Dolors Fabres, Julia Parres i Montse Casanovas.

A la tarda es va realitzar una activitat per a majors a càrrec d'Irene Freijo, Manuel Garcia i Javier Escudero.

A més, va comptar amb la visita de la Sra.Meritxell Benedi, directora general de Serveis Socials de la Generalitat de Catalunya, que va estar interessada en conèixer el CERECUSOR i les seves activitats.

Per veure el vídeo cliqueu en el següent enllaç:

https://www.facebook.com/CERECUSOR/videos/445350012955840/

El passat dijous 23 de maig Marta Vericat va presentar el seu llibre "Filosofia i toros. Un debat ètic", i a partir de la seva presentació vam tenir un debat sobre la temàtica. A més, va realitzar una performance amb un grup de persones sordes, que representava la tauromàquia. Marta és graduada en Filosofia, té un màster en Humanitats i és intèrpret de llengua de signes.

El dissabte 4 de maig, CERECUSOR va visitar l'exposició "Quàntica" del CCCB, un projecte internacional que ha unit art i ciència, en usar metodologies i llenguatges artístics com a eina per ajudar a entendre la ciència.

 

El passat dissabte 28 d'abril, CERECUSOR va celebrar la seva Assemblea Ordinària i Extraordinària. El president va exposar tots els punts de l'ordre del dia de l'Ordinària on es van tractar la Memòria, el Balanç i Comptes de l'exercici 2018, així com el Pressupost i les Activitats per al 2019. L'acte va discórrer en un ambient tranquil amb algunes objeccions dels socis i sòcies després de les respostes i aclariments d'alguns temes tractats, la jornada va transcórrer assossegada i amb bona col·laboració. A l'Assemblea Extraordinària, es van exposar diferents propostes per dur a terme. També es van realitzar insígnies als socis i sòcies que complien 50 i 25 anys de fidelitat al CRC. Les insígnies d'or (50 anys) van correspondre als socis; Santos Ruiz, Jose Luis Celemin, les insígnies de plata (25 anys) van correspondre a; David Cañamero, Coni M.Marin i Guillem Carles. Finalitzada l'Assemblea Ordinària i Extraordinària, es va realitzar un dinar a la seu social a càrrec de Manuel Martín i Javier Escudero, que va transcórrer en una animada vetllada, que va finalitzar amb alegria eufòrica per la victòria del Barça de la Lliga de Futbol i ho van celebrar amb molta festa.

 

Ahir 15 de maig, van participar cinc socis de CERECUSOR al taller de cuina "Mar i Muntanya" al Centre Cívic El Sortidor. A través de tres plats van combinar els sabors del mar i els elements de la cuina de muntanya.

 

El passat dijous dia 2 de Maig un grup de persones sordes sòcies de CERECUSOR, van acudir a un taller de cuina "Tasta la Primavera: La Maduixa" al CC El Sortidor. Un taller original per descobrir com incorporar les maduixes a la cuina i elaborar plats saludables i sorprenents.

El dijous 25 d'abril, la Comissió de Cultura del CRC va organitzar una xerrada a càrrec del nostre soci José Fornell, un electricista expert professional que va exposar els perills de manipular les caixes d'electricitat domiciliàries, així com els diferents tipus d'endolls, segons l'aparell elèctric. Va ser molt interessant conèixer les precaucions i la seguretat domiciliària, així com els tipus de forces elèctriques i el consum d'electricitat per a la seguretat i l'estalvi.

 


CRC  organitzarà pròximament un taller sobre la manipulació d'arregles, a càrrec de José Fornell i es comunicarà a tos els socis i sòcies.

El 7 de maig va tenir lloc la primera sessió del Taller "Guarda i Organitza les teves fotos" al CC La Sedeta, curs en el qual estan participant persones sordes de CERECUSOR. Aquest taller té una durada de 7 sessions en les quals ensenyaran a guardar, organitzar les fotografíes, i així poder mostrar-les a familiars i amics d'una forma divertida i amena. 

Alexandra Navarrete ens explicarà en què consistirà el taller d'Escriptura creativa que impartirà a CERECUSOR a partir del mes de maig.

Diversos socis i sòcies han assistit per provar una classe, ja que és una formació nova que oferim des de l'associació.

 

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account